Apa: cel mai bun medicament

by / joi, 20 noiembrie 2014 / Published in Articole

Apa are un potential imens in vindecarea mintii, corpului si spiritului uman. Prin natura sa terapeutica, ea poate aduce beneficii atat in plan fiziologic, cat si psihologic. De mii de ani aceasta a fost cunoscuta pentru puterea ei de vindecare a numeroase afectiuni, de reimprospatare a corpului si de relaxare a mintii. Din acele timpuri si pana azi, apa a ramas cel mai eficient element in prevenirea si tratarea diverselor afectiuni. Hidroterapia sau terapia prin apa poate combate multe boli, dar poate fi de asemenea si un mod rapid, usor si ieftin de a calma stresul. Fiind resursa cea mai abundenta de pe aceasta planeta, apa ar trebui sa fie utilizata in continuare pentru capacitatea sa de a vindeca si de a ajuta si oamenii moderni ai zilelor noastre. In ciuda avansului tehnologic si medical din ultimele secole, apa inca mai are capacitatea de a promova in mod eficient o stare buna de sanatate si o maniera de vindecare naturala. Apa este necesara omului, in primul rand pentru supravietuire, dar dupa cum veti vedea, de asemenea apa are puterea de a vindeca de-a dreptul prin felul in care arata, se simte sau se aude. Oamenii se pot bucura de hidroterapie in mai multe moduri, cel mai important fiind, bineinteles, consumul de apa curata si proaspata. Stiti teoria cu cele opt pahare zilnice de apa…este foarte adevarata, o asemenea cantitate constanta face minuni asupra sanatatii.

Imbaierea are, la randul ei, numeroase beneficii, de la relaxare la racorire si revigorare. Stand in apa calda sau fierbinte poate relaxa sistemul nervos central, permitand astfel o relaxare generala in organism, reducand actiunea creierului si eliminand dureri chiar de intensitate cronica. Prin astfel de reduceri temorare a durerilor se reduce si anxietatea si probabilitatea instalarii depresiei. Stand in apa rece sau stropirea locala cu apa rece este si ea buna, deoarece actioneaza ca un tonic pentru minte prin stimularea muschilor si cresterea fluxului de sange si oxigen spre creier.

“SPA” este o abreviere a termenului “Aqua par solus”, care inseamna sanatate sau vindecare prin apa. Desi originile ii sunt stravechi, acest tip de “casa de imbaiere” isi continua traditia, readucand pacea, armonia si echilibrul omului sub acoperisurile cochete a ceea ce azi se numeste “Centru SPA”. Apa calmeaza sufletul, deoarece sunetul linistitor al apei in miscare poate fi meditativ, iar continerea pe care aceasta o ofera corpului poate fi terapeutica pentru psihic, deoarece reface legatura cu natura provenientei noastre, restabilind armonia din pantecul matern.

Hidroterapia are multe efecte pozitive asupra mintii umane. Baile de abur (sauna) relaxeaza mintea, deoarece determina persoana sa elimine toxinele prin transpiratie, toxine care vizeaza creierul si care pot modifica starea de spirit, gandirea si comportamentul. Neuro-toxicitatea poate creste probabilitatea unei persoane de a dezvolta boli grave, precum cancerul, de aceea este important ca eliminarea toxinelor din organism sa se efectueze periodic.

Pentru aceste motive mentionate, dar si multe altele, este clar ca apa poate avea un impact miraculous asupra intregului nostru uman. Apa este cel mai sigur medicament pe care il poti lua fara prescriptie medicala si fara teama de a citi prospectul, efectele sale adverse fiind inexistente, atat timp cat ai grija de calitatea ei.

O viata de sanatate inseamna responsabilitatea asumata asupra tratatii apei tale. Ofera-ti o viata de calitate! Trateaza-ti apa, pentru ca si ea sa te poata trata pe tine!

TOP Call Now Button