Bucuria momentului

by / miercuri, 12 februarie 2014 / Published in Articole

Sunt oameni care alearga de dimineata pana seara intre obligatiile familiale si cele profesionale. Si intr-un punct obosesc.

Isi dau seama atunci ca au uitat de ei.

Isi dau seama atunci ca si-au incalcat promisiunea fata de ei insisi, acum multi, multi ani. “O sa ma bucur de viata, in fiecare moment al ei.” Parca asa era acel Carpe diem aflat pe buzele tuturor tinerilor, inainte sa intre in valtoarea vietii.

Meditatia existentiala se risipeste rapid. Isi amintesc de obligatii. Si uita din nou de ei.

Alarma de dimineata da startul unui nou maraton de sarcini zilnice. “Cei intrati in hora trebuie sa joace, nu?”. Numai ca unii din hora mai incep sa improvizeze pasi noi. Isi dau seama ca “jocul” clasic nu mai da randament de ceva timp. Si il schimba.

Un barbat pleaca mai devreme de la serviciu pentru a-si astepta sotia cand iese de la birou. De data aceasta nu mai merg acasa, nici la vreo cafenea, ci intr-un parc unde o sa se plimbe tinandu-se de mana si o sa bea apa de la tasnitoare ca la primele intalniri.

Intr-o seara, o tanara mamica alege sa lase treburile gospodaresti pentru mai tarziu, intinde o patura in mijlocul sufrageriei, aseaza pe ea un cos cu fructe si o carafa cu apa, isi ia copilasul in brate, sotul de mana si “ii scoate la picnic”.

Simplitatea acestor momente le ofera farmec. Puritatea apei si a iubirii creeaza mediul propice reconectarii cu adevaratele bucurii. Acestea sunt fundamentul unei vieti sanatoase si fericite.

Pentru o viata frumoasa, trebuie sa ai grija de ceea ce este vital existentei tale. Sa nu uiti ca cercul apei si al vietii este acelasi, iar bucuriile viitorului sunt doar o prelungire a momentelor de azi.

Inserv Aqua isi doreste, prin misiunea ei, sa-ti aduca bucuria acestui moment, fiindca acest moment este viata ta.

TOP Call Now Button