Cea mai valoroasă moștenire

by / duminică, 08 decembrie 2013 / Published in Articole

În fiecare acțiune de-a noastră se află sursa unei consecințe directe sau indirecte asupra a ceea ce ne înconjoară. În mod direct influențăm calitatea solului prin aruncarea la întâmplare a deșeurilor, iar indirect prin exprimarea indiferenței față de aceste gesturi. În mod direct afectăm calitatea apei, prin aruncarea de medicamente sau substanțe chimice în canalizări, iar indirect prin transmiterea către alte persoane a acestor obiceiuri greșite. În mod direct suntem responsabili de condițiile de mediu de mâine în care vor trăi copiii noștri, iar indirect de felul în care aceștia vor ști să își asume la rândul lor aceste responsabilități.

Să nu uităm faptul că cea mai de preț moștenire pe care o lăsăm în urmă este posibilitatea unei vieți sănătoase. Orice proprietate materială sau culturală este lipsită de valoare în contextul unei stări precare de sănătate. Iar una din principalele surse ale unei vieți sănătoase este cantitatea de apă potabilă pe care o consumăm.

În plan individual, dacă fiecare dintre noi am schimba un singur obicei negativ din viața noastră și anume neglijarea consumului unei cantități suficiente de apă, multe aspecte ale vieții de zi cu zi s-ar schimba. Rutina zilnică nu este altceva decât un cerc vicios, fiecare lucru fiind generat de un altul anterior. Restructurarea poate veni din schimbarea oricărui obicei. Alegem să bem mai multă apă, devenim automat mai energici, scad șansele de a avea dureri de cap și avem o mai bună stare de dispoziție, ceea ce duce la o mai bună relaționare și la un cu totul alt randament în activitățile zilnice.

Când vine vorba de crearea unui mediu familial sănătos, ține cont de următoarele:

  • Creează-ți tu un stil de viață sănătos, bazat pe o hidratare optimă și alimentație prielnică pentru a putea transmite mai departe niște convingeri sănătoase autentice;
  • Educă-ți copilul să aprecieze și să respecte darurile naturii precum apa, vegetația și spațiile verzi în care se poate juca liber;
  • Fă astfel încât consumul de băuturi carbogazoase și de alimente nesănătoase să reprezinte o excepție de la alimentația sănătoasă și nu invers.

În momentul în care reușești toate acestea și familia ta se bucură de beneficiile unei vieți sănătoase, poți spune că ți-ai îndeplinit misiunea. Ai trasat drumul spre un viitor mai sigur. Un viitor mai sigur în primul rând pentru copilul tău, fiindcă l-ai învățat să facă alegerile corecte și să aibă convingeri sănătoase. Aceasta este moștenirea cea mai de preț!

TOP Call Now Button