Dincolo de eficienta…excelenta!

by / luni, 22 iunie 2015 / Published in Articole

Amintiti-va de ultima experienta pe care ati avut-o cu un furnizor de servicii, indiferent de domeniu. Cat de incantati ati fost de interactiunea cu el? Probabil cei mai multi dintre voi au acum un “hmm…” in minte si un imbold de a-si exprima nemultumirea.

Exista, bineinteles si acei oameni de business care au in vedere ca obiectiv final satisfactia garantata a clientului. Acestia stiu foarte bine cat de mult conteaza detaliile din fiecare sector al “livrarii produsului”.

Asadar, sa fie vorba de conturarea unei mentalitati generale de “greu de multumit”? Nu, nici pe departe. Oamenii au doar nevoie sa simta sau sa vada ca pentru ceea ce ei platesc sunt rasplatiti, in primul rand, cu bun simt si respect. Si nu vorbim despre exprimarea acestor valori pe cale verbala; nici nu ne gandim sa nu existe in aceasta arie. Ci, ne referim la a arata clientului ca este respectat, pornind de la maniera in care este conceput produsul, pana la instalarea (daca este cazul) si functionarea lui ulterioara. In acest caz, clientul nu se poate declara decat incantat de niste servicii eficiente, poate chiar excelente.

Din pacate, oamenii se lovesc tot mai des de servicii facute in mod eficace, nicidecum eficient. Care este diferenta intre aceste doua concepte: eficace si eficient?

Eficace esti atunci cand faci CE trebuie. Insa, la acest nivel nu se tine cont neaparat de maniera in care se realizeaza acel lucru. Stiti voi, pe principiul: “lasa ca merge si asa, bine ca l-am rezolvat”. Da, cam cum merg lucrurile in general pe meleagurile noastre: avem gropi in asfalt, sunt acoperite in mod eficace cu te miri ce, ca peste ceva timp sa constatam ca reapar. Deloc eficient!

Eficient esti atunci cand faci un lucru CUM trebuie. Cand tii cont de toate dimensiunile problemei si incerci sa le rezolvi cu intelepciune. Acest fel de a aborda lucrurile este ceea ce transforma o afacere in una de succes. Cand ajungi sa iti privesti serviciile dincolo de poarta firmei, cand ajungi sa le vezi in viata clientului si pe el bucuros ca le are. Avand aceasta perspectiva nu poti decat sa te dedici lucrului bine facut.

La Inserv Aqua am avut in vedere aceste aspecte inca de la inceput, caci inainte de toate suntem oameni, suntem fiinte empatice si ne definim prin feedback-urile clientilor nostri. Astfel ca intotdeauna ne-am propus ca serviciile noastre sa fie nu doar eficace si mai mult decat eficiente…sa fie excelente!

profil

TOP Call Now Button