Emotia din apa

by / marți, 01 iulie 2014 / Published in Articole

Comparatia omului cu apa nu este deloc intamplatoare sau nefondat facuta. Suntem, material vorbind, in majoritate procentuala alcatuiti din apa, iar cand vine vorba de emotii, firea umana nu se departeaza prea mult de aceasta origine.

Foarte interesant este ca in cele mai multe vise ale noastre intalnim apa, care ne indica prin natura ei emotii, stari si fluiditatea energiei sentimentelor purtate. De exemplu, ne putem ineca sau ne putem curata ori ne simtim protejati si relaxati. Pentru ca apa este vitala pentru existenta noastra, in vise, din inconstient, ea ne arata intrinsec ceea ce avem nevoie si ceea ce simtim cu adevarat.

Daca plecam de la ideea ca noi suntem precum apa, iar prin forma apei ne reprezentam in inconstient emotiile, ne putem gandi oare ca si in plan real apa ne poate prelua trairile?

Majoritatea dintre voi ati auzit despre experimentul autorului japonez Masaru Emoto privind cristalele de apa. El a plecat de la presupunerea ca apa poate fi afectata de ceea ce exprima oamenii in preajma ei: fie ca jignesc, tipa sau spun “te iubesc”. A turnat apa in cateva recipiente pe care le-a etichetat cu diverse mesaje, cum ar fi “te urasc”, “frica”, “pace” sau “te iubesc” si s-a exprimat fata de fiecare, in mod specific mesajului de pe eticheta. Apoi le-a inghetat, iar 24 de ore mai tarziu a analizat structura moleculara a apei inghetata. Moleculele apei careia i-a adresat mesaje negative s-au grupat haotic, in smocuri diforme, pe cand apa “apreciata” era formata din cristale hexagonale perfecte, moleculele aliniindu-se intr-un mod extrem de placut. E fascinant sa observi stiinta in dezvoltare din spatele efectelor energiei constiintei asupra materiei.

In timp ce suntem constienti de puterile gandirii pozitive si a dragostei fata de ceea ce ne inconjoara (da, inclusiv fata de apa noastra), nu putem sa nu ne intrebam despre adevarul stiintific din spatele acestui experiment, care nu a fost cercetat inca de catre un om de stiinta. Pana vom obtine date clare de laborator, nu ne ramane decat sa fim proprii nostri oameni de stiinta si sa experimentam prin grija pe care o purtam apei noastre, efectul unui consum de energie pozitiva.

Cum ar arata procesul acestui experiment propriu? Avem grija de apa, suntem multumiti de ea fiindca e curata, ii transmitem, astfel, numai ganduri bune, o consumam intr-o forma moleculara perfect echilibrata, odata bauta organismul o preia cu tot cu energia pozitiva detinuta si devenim un tot echilibrat si pozitiv. Frumos, nu? Chiar daca nu e o realitate stiintifica, macar ne mentinem optimisti.

TOP Call Now Button