Fosa septica

by / sâmbătă, 06 septembrie 2014 / Published in Articole

O fosa septica este o componenta cheie a sistemului septic, un sistem de tratare a apelor reziduale la scala mica, comun in zone fara racordare la tevile de canalizare principale oferite de guvern sau firmele private. Alte componente, de obicei mandatate si/sau restrictionate de catre guvern, includ, optional: pompe, alarme, filtre de nisip, si mijloace de eliminare a efluentilor, cum ar fi un camp de scurgere septic sau iazuri. Compania noastra furnizeaza aceste fose si ofera orice fel de informatie suplimentara pentru toti clientii sau cei dispusi sa se informeze inainte de a achizitiona.

Ce este fosa septica?

Practic, o fosa septica este un rezervor etans plasat subteran care colecteaza apele menajere din diverse locuinte si elimina majoritatea materiilor ce polueaza, asigurand captarea si retinerea materiilor solide si a deseurilor. Sistemele septice sunt utilizate de circa 15% din populatie la nivel mondial, inclusiv in zone urbane si rurale.

Termenul “septic” se refera la mediul bacterian anaerob care se dezvolta in rezervor si care descompune sau mineralizeaza continutul rezidual deversata in rezervor. Fosele septice pot fi cuplate cu alte unitati de epurare a apelor uzate la fata locului, precum filtrele biologice sau sisteme aerobe care implica aerare artificiala fortata.

Intretinerea fosei

Intretinerea periodica preventiva este necesara pentru a elimina solidele ireductibile care umplu treptat rezervorul, reducand eficienta acestuia. In cele mai multe tari, aceasta intretinere este obligatorie prin lege, dar de multe ori nu este aplicata. Un sistem intretinut in mod corespunzator poate fi in functiune chiar si pentru cateva zeci de ani.

Principiul de functionare

O fosa septica este in general alcatuita dintr-un rezervor (sau, uneori, mai mult de un rezervor) cuprins intre 4000 si 7500 litri conectat la o conducta de admisie a apelor uzate la un capat si un camp de scurgere septic la celalalt. In general, aceste racorduri sunt realizate printr-o conducta de tip T, care permite lichidului sa intre sau sa iasa, fara a perturba suprafata. Constructia rezervorului incorporeaza, de obicei, doua camere (fiecare echipata cu un capac de canal), care sunt separate printr-un perete despartitor, cu deschideri situate aproximativ la jumatatea distantei dintre podeaua si acoperisul rezervorului.

Apele uzate intra in prima camera a rezervorului, permitand solidelor sa se stabileasca si sa pluteasca. Sedimentelele din fosa septica sunt digerate anaerob, reducand volumul de solide. Componenta lichida curge prin peretele despartitor in a doua camera, iar in cazul in care are loc o precipitare in continuare, excesul de lichid se goleste intr-o stare relativ clara in campul de scurgere. Un test de percolare este necesar pentru a stabili porozitatea conditiilor locale de sol pentru proiectarea domeniului de scurgere.

Link-uri utile: Sterilizator uv, Statie clorinare,Filtru apa,Pompa dozatoare,

TOP Call Now Button