Sustenabilitate

by / sâmbătă, 20 iunie 2015 / Published in Articole

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, sustenabilitatea este: Calitate a unei activitati antropice de a se desfasura fara a epuiza resursele disponibile si fara a distruge mediul, deci fara a compromite posibilitatile de satisfacere a nevoilor generatiilor urmatoare. Conferinta mondiala asupra mediului de la Rio de Janeiro din 1992 a acordat o atentie deosebita acestui concept, care implica stabilirea unui echilibru intre cresterea economica si protectia mediului si gasirea de resurse alternative. Cand se refera la dezvoltarea economica de ansamblu a unei tari sau regiuni, este de obicei preferat termenul sinonim dezvoltare durabila.

Pana nu demult, conceptul de sustenabilitate a fost atat de uzat in plan teoretic si atat de putin valorificat practic, incat risca el insusi, printr-o ironie crunta, sa piarda lupta propriei dezvoltari durabile. Batalia, insa, nu a fost pierduta! Mediul si-a recastigat demnitatea pe alocuri, datorita celor devotati unei vieti si a unui viitor sanatos si sigur.

Au existat, exista si cu siguranta vor mai aparea aceia care inteleg adevarul profund din spatele acestui termen. Este vorba de un adevar care se pliaza bine pe un vechi proverb, ce spune: „Pamantul nu-l mostenim de la stramosii nostri, ci il imprumutam de la copiii nostri”.

O buna campania de constientizare in acest sens, a fost realizata anul acesta cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, din 22 martie, care a fost sarbatorita sub sloganul: „Apa si Dezvoltarea Durabila”. Am imbratisat cu mare bucurie aceasta tema, sustinandu-ne fara echivoc credinta in impactul actiunilor noastre asupra viitorului generatiilor urmatoare. De la nivel de individ, la cel de societate, tot ceea ce inseamna Inserv Aqua crede in rolul sau activ ca element de sustinere al zilei de maine.

Ce facem ca indivizi: 2 minute de apa salvata pe zi, prin simpla oprire a robinetului cand curge in van (la spalarea dintilor ori la dus), insumeaza o economisire de 720l/luna sau 8760l/an. O economie colosala daca stam sa ne gandim ca o asemenea cantitate de apa consumata, uneori nici nu este atinsa de o intreaga familie din zonele fara privilegiul apei potabile, intr-un an. Faceti si voi calculele pentru o asemenea risipa la o scara mai larga…Un singur bloc daca ar economisi o asemenea cantitate de apa risipita, ar putea alimenta o intreaga astfel de localitate cu apa potabila pentru un an. Aceasta poate fi chiar situatia stranepotilor nostri. Putem sa le salvam apa!

Ce facem ca societate: Produsele noastre de epurare asigura tratarea apelor reziduale aferente zonelor rezidentiale, permitand revarsarea lor in apele de suprafata la o calitate optima, sustinand in acest mod sanatatea unui ecosistem durabil. Ce inseamna mai concret acest proces? Toata apa uzata stransa in sistemul de canalizare este preluata de statia de epurare. Ajunsa aici, apa plina de dejectii si chimicale este tratata spre a fi curatata de orice element patogen sau nociv. In acest stadiu ea prezinta un mediu propice de deservire ca sursa de hrana si hidratare pentru fauna, flora, agricultura si chiar rezidenta. Apele reziduale vor putea fi refolosite, fara a fi nevoie sa folositi pentru spalarea hainelor, a masinii sau pentru udarea gradinii, apa potabila destinata gatitului si consumului. Produsele sunt create din materiale biodegradabile, asigurand un intreg de servicii sustenibile pentru ceea ce inseamna alimentarea si intretinerea apei potabile.

Pentru mai multe detalii despre serviciile si produsele de epurare a apei, intrati aici. Pentru alte produse de tratarea apei, atat la nivel rezidential, cat si industrial, aici.

Fiti partasi alaturi de noi la construirea mostenirii generatiilor urmatoare. Puntea catre un viitor limpede se consolideaza picatura cu picatura.

Tratam prezentul, sustinem viitorul. Apa este esenta dezvoltarii durabile.

TOP Call Now Button